T. 0545-84 25 64 M. 06-511 643 99 info@dietistjoycewesthoff.nl

GRIP OP EMOTIE ETEN

Het gras lijkt altijd groener bij een ander! Een gezond gewicht wie wil dat nou niet? Heeft u ook al vele diëten geprobeerd, maar het leverde uiteindelijk alleen maar frustraties op? Herkent u zich in één van de volgende situaties?

  • Ik kom gefrustreerd thuis uit mijn werk en het enige waar ik zin in heb is in een reep chocolade!
  • Na een lange drukke dag plof ik uitgeteld om 20.00 uur neer op de bank en wil alleen maar een zak chips los trekken en niks meer doen dan die leeg eten.
  • Mijn man is weg, mijn kinderen liggen op bed en ik weet niet wat ik moet doen, verveel me en voel me ook eenzaam. De koelkast is erg aantrekkelijk en ik ga voor de bijl en eet een blok kaas, paar plakjes ham en drink een lekker glas wijn op.

Ja? Dan kan het zijn dat u een emotie-eter bent!

Om hiermee te leren omgaan is het belangrijk dat u leert te herkennen wat emotie-eten voor u is en hoe u hiermee kunt leren omgaan. De meeste diëten richten zich op afvallen en niet op hoe je je voelt en wat dit doet met je eetgedrag. Het is van belang om de oorzaak te achterhalen en aan te pakken. 

Joyce heeft de scholing ‘Emotie-eten de baas’ gevolgd van Fenna Janssen en Joyce kan u helpen om emotie-eten te leren herkennen en aan te pakken. We gaan stapsgewijs onderzoeken of u een emotie-eter of verleidingseter bent, waar het dempen van emoties vandaan komt, u emoties leren herkennen, het leren luisteren naar u zelf, onderzoeken waar uw behoeftes liggen en leren accepteren om met u zelf om te gaan.  

Ben u er klaar voor en wilt u grip krijgen op emotie-eten? Gun u zelf dan deze kans!