T. 0545-84 25 64 M. 06-511 643 99 info@dietistjoycewesthoff.nl

KINDEREN/JONGEREN

We begeleiden kinderen en jongeren in verschillende leeftijdsfases. In elke leeftijdsfase van een kind kan er een probleem ontstaan op het gebied van voeding. U kunt hierbij denken aan voedselallergieën of –intoleranties, bv. gluten, koemelk, lactose, tarwe, kippenei. Maar ook aan een te laag lichaamsgewicht, te hoog lichaamsgewicht, obstipatie, diarree en/of eenzijdige voeding. Jonge topsporters lopen regelmatig tegen voedingsvragen aan, bv. aan wanneer is het nu handig om mijn warme maaltijd te eten als vlak daarna moet trainen of hoe doe ik dat in het weekend als ik een wedstrijd heb? Kortom u kunt voor vele voedingsvragen voor uw kind of jongere bij ons terecht.  

Cool 2B Fit
Wij zijn aangesloten bij BerkellandFit! en hiermee werken we samen met andere eerstelijns professionals. We richten ons op de aanpak van kinderen met overgewicht. Dit doen we door middel van het programma Cool 2B Fit. 

Cool 2B Fit is een programma dat zich richt op leefstijlverandering voor kinderen met overgewicht. Een programma dat op een gezonde manier en met een positieve benadering de leefstijl wil veranderen voor kinderen met overgewicht en obesitas in de leeftijd van 4-8 jaar en 8-13 jaar samen met hun ouders/ verzorgers. Dit onder deskundige begeleiding van een diëtist, psycholoog, kinderfysiotherapeut en sportinstructeur/ sportaanbieder. Het programma heeft vier pijlers: 

  • betrokkenheid van ouders
  • beweging/ sport
  • voeding en voedingsgewoonten
  • gedragsverandering

(Bron: site Cool 2B Fit).